Nyomtatás

Teljes Szívedből

Írta: DBBGY Adminisztrátora on . Beküldve: Bátorítások

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)

 A cikk eredeti nyelven itt elérhető // Click here for the original article in English.

heart

Itt a Valentin Nap! Elgondolkodtál már azon, hogy a szereteted Isten felé milyen állapotban van? A Biblia nagyon sokat beszél az emberi szívről. Istent nagyon is érdeklik a gondolataid és érzelmeid. Van, aki azt gondolja, hogy nem számít az, ha közömbösek vagyunk Istennel szemben, viszont a Szentírás azt mondja, hogy Isten megáldja azokat, akik teljes szívből keresik Őt! “Boldogok, a kik megőrzik az ő bizonyságait, és teljes szívből keresik őt.” (Zsoltárok 119:2).

A te szívedbe más ember nem láthat bele. Valójában a Biblia azt mondja, hogy még mi magunk sem ismerjük sokszor a saját szívünket. “Csalárdabb a szív mindennél, és gonosz az; kicsoda ismerhetné azt?” (Jeremiás 17:9). Azonban vannak olyan jelek, amelyek segíthetnek Neked abban, hogy megtudd, hogy teljes szívedből keresed-e Istent.

A gondolataid
“Ismerd meg a te atyád Istenét, és szolgálj néki tökéletes szívvel és jó kedvvel; mert az úr minden szívbe belát és minden emberi gondolatot jól ért” (I Krónika 28:9).
Isten azt akarja, hogy szeressük Őt. A szíveinket vizsgálja, hogy lássa mennyit gondolkodunk rajta. Vizsgáld meg a gondolataidat és ezáltal meglátod, hogy a szíved kire, mire fókuszál. Ha nem Isten dolgain elmélkedsz, akkor a szíved távol van Istentől. “A gonosz az ő haragos kevélységében senkit sem tudakoz; nincs Isten, ez minden gondolatja.” (Zsoltárok 10:4). Nemrég egy új hívővel beszéltem, aki egy olyan dolgot mondott, ami nagyon bátorított engem. Ezt mondta, “Mostanában egyre többet olvasom a Bibliát és úgy veszem észre, hogy mindig Istenről gondolkodok.” Na ilyen az az ember, aki növekszik az Úrban. Ilyen az az ember, akinek a szíve Istenért dobog. 

A bizonyságtételed

Bizonyságot teszünk a szívünk állapotáról a tetteinkkel. És itt nem csak azokra a dolgokra gondolok, amiket akkor teszünk, ha látnak minket. Ide tartoznak azok a dolgok is, amiket akkor teszünk, ha senki sem lát. Isten nagyon is figyeli amit a hívő tesz. Amikor Illés azt mondta az Úrnak, hogy Ő az utolsó, aki hűséges Istenhez, az Úr így válaszolt, “De meghagyok Izráelben hétezer embert: minden térdet, mely nem hajolt a Baálnak, és minden ajkat, mely meg nem csókolta azt.” (I Királyok 19:18). Isten figyelte azt, amit a benne hívők tettek Illés napjaiban, és én hiszem, hogy ez a mai napig is így van. “Mert az Úr szemei forognak az egész földön, hogy hatalmát megmutassa azokhoz, a kik õ hozzá teljes szívvel ragaszkodnak” (II Krónika 16:9). 

Az időd

Az idő az a bizonyos dolog, amiből az életed készül. Van egy olyan mondás, hogy a szeretet szót a következőképpen kell betűzni: I-D-Ő. Az az idő, amit imádsággal töltünk, reflektálja azt a szeretetet, amit érzünk a mi Istenünk iránt. Ha szeretsz valakit, akkor szeretsz velük beszélni is. Az imádság az az eszköz, amelyet mi az Istennel való kommunikálásra használhatunk.
A Biblia pedig Isten kommunikálása felénk. Az az idő, amit Bibliaolvasással töltünk, reflektálja azt a szeretetet, amit érzünk Isten iránt. Minél több időt töltesz Isten Szavának olvasásával és imádsággal, annál jobban ráhangolódik a szíved Istenre.
Számunkra természetes az, ha magunknak élünk; az viszont nem, ha másokért élünk. Jézus ezt mondta, “Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.” (János 13:35). Isten azt akarja, hogy másokért éljünk, így amikor másokért élünk, az megmutatja, hogy mennyire szereted Istent.

A pénzed
Az, ahogyan a pénzedet költöd, szinte óriásplakát jelleggel mutatja, hogy mi folyik a szívedben. “Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.” (Máté 6:21). Fizeted a tizedet? A tizeden felül adakozol is? Adsz a missziós témákra? Segítesz anyagilag olyanokon, akik szükségben vannak körülötted? Ezek mind befektetések az örök életre. “Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, a hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a hol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.” (Máté 6:20). Ezek a befektetések összefonják a szíveinket Isten szívével, mert olyan dolgokra adunk, amelyek az Ő számára a legfontosabbak.
 

A képességeid
Isten mindannyiunkat adottságokkal és képességekkel ruházott fel. A Biblia ezeket ajándékoknak hívja. Mit teszel ezekkel az ajándékokkal? Befekteted őket az örökkévalóság szempontjából, vagy inkább a saját érdekeidre költöd azokat? Én úgy hiszem, hogy minden hívőnek van valami képessége, amit az Úr szolgálatába tud fektetni. Amikor Isten céljaira használjuk ezeket az ajándékokat, akkor az egy bizonyíték, hogy Neki adtuk a szívünket. Teljes szívedből keresed az Urat? Amikor elkezdjük teljes szívünkből keresni Őt, Akkor megjelennek az Ő áldásai az életünkben.

 

 

Írta: Brad Boruff, a Golden State Baptista Biblia Főiskola elnöke,
3530 De La Cruz Blvd., Santa Clara, CA 95054 USA.,
A magyar fordítást a Debreceni Biblia Baptista Gyülekezet,
4029 Debrecen, Faraktár u. 42. gondozta.
A cikk eredeti nyelven itt elérhető.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Új Cikkeink

Az igazságtalan kritika tulajdonságai

Az igazságtalan kritika tulajdonságai

Kattints ide az eredeti cikkhez angol...

Biblikus bocsánatkérés

Biblikus bocsánatkérés

  Az ember veszélyes! A bűnös természet...

A Sátán terve az életeddel

A Sátán terve az életeddel

  A Sátánnak van terve az életeddel. A...

Lelki válság

Lelki válság

Volt már olyan az életedben, amikor nem...

Teljes Szívedből

Teljes Szívedből

 A cikk eredeti nyelven itt...

Istentiszteleteink

Debrecenben a Faraktár út 42. alatt a következő időpontokban:

  • Vasárnapi Iskola: 9:30
  • Vasárnap délelőtt: 10:30
  • Az alábbi alkalmaink helyszíne:
    Debrecen, Miklós u. 29.
  • Vasárnap délután: 17:30
  • Szerdán esti alkalom: 18:00
Kattints ide elérhetőségeinkhez