A Debreceni 
Biblia Baptista Gyülekezet
története

 

 

A Debreceni Biblia Baptista Gyülekezetet két amerikai független, fundamentalista baptista misszionárius, Delbert McLaughlin és Michael Carney plántálta. Az első istentiszteletre 1996 júniusában került sor Debrecenben, a Szabadságtelepen. Ahogy teltek az évek, a szolgálatuk nyomán egyre több ember fogadta el Jézus Krisztust, mint személyes Megmentőjét és csatlakozott a gyülekezethez. Hamarosan nyilvánvalóvá vált, hogy nagyobb helységre lesz szükségünk.

mclaughlins

carneys

church building

Sok-sok imádság után esett a választás a Faraktár utcai épületre, amelyben jelenleg is vagyunk. 1999-ben sikerült megvásárolni, felújítani és átalakítani az épületet, hogy megfeleljen a Debreceni Biblia Baptista Gyülekezet igényeinek.

2006-ban a gyülekezet pásztorlását Kovács  Zsolt vette át.

A Debreceni Biblia Baptista Gyülekezet Kovács Zsolt pásztorlása alatt is gyarapodik és újabb célokat tűz ki maga elé Isten dicsőségére mint független baptista gyülekezet nem csak Magyarországon, hanem a világ más tájain egyaránt. Az évek során Istenünk kegyelméből számtalan érdekes és hasznos program valósulhatott meg, melyek gazdagították a résztvevők Istennel való kapcsolatát, mélyítették a hitüket. Tanúi lehettünk/lehetünk annak is, hogy Jézus Krisztus hogyan változtat meg embereket és hogyan ad értelmet reményvesztett életeknek. Mindezeken túl annak is, ahogyan vezetést ad döntéseinkben, megválaszolja imáinkat és velünk van a mindennapjainkban.

kovacs

 

Gyülekezetünk szolgálatát a Nagy Misszióparancs hatja át:

És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen! Máté 28:18-20

Új Cikkeink

Az igazságtalan kritika tulajdonságai

Az igazságtalan kritika tulajdonságai

Kattints ide az eredeti cikkhez angol...

Biblikus bocsánatkérés

Biblikus bocsánatkérés

  Az ember veszélyes! A bűnös természet...

A Sátán terve az életeddel

A Sátán terve az életeddel

  A Sátánnak van terve az életeddel. A...

Lelki válság

Lelki válság

Volt már olyan az életedben, amikor nem...

Teljes Szívedből

Teljes Szívedből

 A cikk eredeti nyelven itt...

Istentiszteleteink

Debrecenben a Faraktár út 42. alatt a következő időpontokban:

  • Vasárnapi Iskola: 9:30
  • Vasárnap délelőtt: 10:30
  • Az alábbi alkalmaink helyszíne:
    Debrecen, Miklós u. 29.
  • Vasárnap délután: 17:30
  • Szerdán esti alkalom: 18:00
Kattints ide elérhetőségeinkhez