Nyomtatás

Hűséges sáfár

Írta: Michael Carney on . Beküldve: Pénzügyek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

stewardr

Az Ige I Korinthus 4:2-nél azt tanítja, hogy “A mi pedig egyébiránt a sáfárokban megkívántatik, az, hogy mindenik hívnek találtassék.” A sáfár a Bibliában az, aki a rábízott dolgokról gondoskodik. Ha végiggondoljuk e jelentéskört, láthatjuk, hogy mint Isten gyermekei, nekünk is gondoskodnunk kell azokról a dolgokról, melyeket Isten bíz ránk. Felelősséggel tartozunk Isten felé azokért, amik ránk lettek bízva, legyenek azok anyagi javak, személyes adottságok, vagy képességek. A szó, amit ki szeretnék emelni ebben a versben, az a hív (hűséges) szó. Három érdekes definíciót találtam a hűséges szó kapcsán.

Az első definíció a hűséget úgy írja le, hogy “pontos és alapos a kötelességei végrehajtásában.” Ez a definíció azt sugallja, hogy fontos a fegyelmezettség és szorgalom ahhoz, hogy a feladatainkat a legmegfelelőbben végezzük el. Amikor a sáfárságról van szó az életünkben, akkor minden megoldást gondosan ki kell kutatnunk. Ha jó sáfárok akarunk lenni, akkor nem szabad a feladatainkat unottan megközelíteni. Az alapossághoz hozzátartozik az, hogy mint sáfárok, a ránk bízott feladatok minden aspektusát teljesítjük. Egy hűtlen sáfár csak akkor hajtja végre a feladatait, amikor az neki kényelmes, vagy éppen azok a feladatok nem járnak különösebb fáradalmakkal.

A második definíció a hű embert úgy írja le, aki “hű a szavához, ígéreteihez és fogadalmaihoz.” Mint sáfárok, emlékeznünk kell az Úrnak tett ígéreteinkre, és határozzuk el, hogy teljesítjük attól függetlenül, hogy milyen nehezek.

Prédikátor 5:4 azt tanítja, Mikor Istennek fogadást téssz, ne halogasd annak megadását; mert nem gyönyörködik a bolondokban. A mit fogadsz, megteljesítsd!

Az utolsó definíció azt tanítja, hogy a hű ember “állhatatosan, rendületlenül ragaszkodik; kitartó; szilárd.” Bárcsak szilárdan ragaszkodnánk Krisztushoz a sáfárságban is. A hűséges sáfárok állhatatosan megmaradnak még a próbák alatt is, úgy, mint egy hűséges barát. A Krisztus mellett való kitartás az életünkben elsőbbséget kell élvezzen.

Gondolkodjunk el ezeken a definíciókon és alkalmazzuk őket a sáfárság témájában. Vizsgáljuk meg magunkat alaposan és derítsük ki, vajon hűséges sáfárok vagyunk-e? Ha nem, akkor itt az idő változni.

 

Írta: Fred Syle, a North Valley Baptist Church pénzügyi igazgatója,
3530 De La Cruz Blvd., Santa Clara, CA 95054 USA.,
A magyar fordítást a Debreceni Biblia Baptista Gyülekezet,
4029 Debrecen, Faraktár u. 42. gondozta.
A cikk eredeti nyelven itt elérhető.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

huseges-safar
2013 júl. 06
31695
Bővebben..
Az Ige I Korinthus 4:2-nél azt tanítja, hogy “A mi pedig egyébiránt a sáfárokban megkívántatik, az, hogy mindenik hívnek találtassék.” A sáfár a...

Új Cikkeink

Az igazságtalan kritika tulajdonságai

Az igazságtalan kritika tulajdonságai

Kattints ide az eredeti cikkhez angol...

Miért legyen jó napod?

Miért legyen jó napod?

  Miért Legyen jó napod? A jövő olyan...

Biblikus bocsánatkérés

Biblikus bocsánatkérés

  Az ember veszélyes! A bűnös természet...

A Sátán terve az életeddel

A Sátán terve az életeddel

  A Sátánnak van terve az életeddel. A...

Lelki válság

Lelki válság

Volt már olyan az életedben, amikor nem...

Istentiszteleteink

Debrecenben a Faraktár út 42. alatt a következő időpontokban:

  • Vasárnapi Iskola: 9:30
  • Vasárnap délelőtt: 10:30
  • Vasárnap délután: 17:30
  • Szerdán esti alkalom: 18:30
Kattints ide elérhetőségeinkhez
Twitter response: "Could not authenticate you."